Pomoc w doborze sumatora i.....

Jeśli masz problemy, chcesz zadać pytania, podzielić się swoimi doświadczeniami, to pisz tutaj. Telewizja satelitarna FORUM.
ODPOWIEDZ
swiezak82
nowy
nowy
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2017, 0:22
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc w doborze sumatora i.....

#1

Post autor: swiezak82 » 01 wrz 2019, 15:18

Proszę o pomoc w doborze sprzętu.
Posiadam antenę TELMOR ASR IQ, długość kabla to ok 50m, przy odbiorniku podłączony jest zasilacz 12v.
Siła sygnału 80-100%.
Chciałbym teraz do tego dołożyć antenę sat i puścić to tym samym kablem.
Posiadam Sumator EMP-Centauri C3/2PNP(T+2S)-W1 outdoor ale niestety po podłączeniu sygnał naziemnej spada na 0%.
Doczytalem, że sumator ten nie współpracuje z zasilaczami.

Czy jest jakiś sprzęt który bez problemu sobie z tym poradzi?
Załączniki
IMG_20190901_012419.png



Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 63 razy
Dostał Podziękowań: 171 razy
Kontakt:

Pomoc w doborze sumatora i.....

#2

Post autor: Peyu » 01 wrz 2019, 19:22

Zasilony sygnał musisz miec przed sumatorem



swiezak82
nowy
nowy
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2017, 0:22
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

Re: Pomoc w doborze sumatora i.....

#3

Post autor: swiezak82 » 01 wrz 2019, 20:24

Peyu pisze:Zasilony sygnał musisz miec przed sumatorem
Dzięki za odpowiedź
W każdym przypadku zasilacz musi być przed sumatorem?
Czy jak zastosuje taki sumator to może być przed samym odbiornikiem?
https://www.dipol.com.pl/rozgaleznik_-_ ... R85310.htm

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka




Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 63 razy
Dostał Podziękowań: 171 razy
Kontakt:

Pomoc w doborze sumatora i.....

#4

Post autor: Peyu » 01 wrz 2019, 22:24

Musisz mieć przed ponieważ dekoder wysyła napięcie do lnb i tak spotykają się dwa napięcia. Poprostu zrób napięcie przed i będzie ok.



swiezak82
nowy
nowy
Posty: 34
Rejestracja: 14 cze 2017, 0:22
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

Re: Pomoc w doborze sumatora i.....

#5

Post autor: swiezak82 » 01 wrz 2019, 22:37

No właśnie przed to problem bo jest to na dachu gdzie za bardzo nie ma zasilania.
A tak poza tym to chyba "RS-01 posiada stabilizator +12V w zasilaniu anten RTV" nie będzie mieć znaczenia

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka





Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 63 razy
Dostał Podziękowań: 171 razy
Kontakt:

Pomoc w doborze sumatora i.....

#6

Post autor: Peyu » 02 wrz 2019, 7:03

No tak to jedyne rozwiązanie chyba że dasz antenę pasywną.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości