Mecool KIII pro

Wszystko o tunerach innych firm, które nie nie znalazły się w osobnych działach
ODPOWIEDZ
perelka09
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, 9:44
Tuner: KIII pro
Antena: 60
Konwerter: KONWERTER SAT TWIN FULL HD 4K√
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mecool KIII pro

#1

Post autor: perelka09 » 15 sty 2020, 8:43

Witam mam taki dekoder i jest problem nie wyszukuje mi wszystkich kanalow na satelicie hotbird
mial moze taki problem ktos ??



Awatar użytkownika
bronex
DX-er
DX-er
Posty: 372
Rejestracja: 24 sty 2010, 11:50
Tuner: Spark
Podziękował: 26 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Mecool KIII pro

#2

Post autor: bronex » 15 sty 2020, 12:02

O jakie kanały chodzi ? Może po prostu ten tuner nie ma w sobie zapisanych wszystkich transponderów ?


GM990Obrazek ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.85 ★Mod★Obrazek
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
ObrazekObrazek

perelka09
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, 9:44
Tuner: KIII pro
Antena: 60
Konwerter: KONWERTER SAT TWIN FULL HD 4K√
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mecool KIII pro

#3

Post autor: perelka09 » 15 sty 2020, 12:10

TVP2 hbo1 Polsat sport



perelka09
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, 9:44
Tuner: KIII pro
Antena: 60
Konwerter: KONWERTER SAT TWIN FULL HD 4K√
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mecool KIII pro

#4

Post autor: perelka09 » 15 sty 2020, 12:12

Czasami wyszuka sygnał niby jest ale jakości brak i nie działa



perelka09
nowy
nowy
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, 9:44
Tuner: KIII pro
Antena: 60
Konwerter: KONWERTER SAT TWIN FULL HD 4K√
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Mecool KIII pro

#5

Post autor: perelka09 » 15 sty 2020, 12:17

Są transpondery wszystkie sygnał pokazuje dobry ale jakości nie ma dlaczego?



Awatar użytkownika
stalker
Bywalec
Bywalec
Posty: 159
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 13 razy

Mecool KIII pro

#6

Post autor: stalker » 15 sty 2020, 14:03

Sprawdź proszę czy WSZYSTKIE parametry są poprawne: https://www.flysat.com/hotbird.php

Nie wiem tylko czy łatwo będzie, bo to nie typowy tuner, a box z Android.

-==EDiT==-
A jakie jest źródło odbioru? Jakaś nielegalna IPTV? Czy coś w stylu NC+ Go, HBO Go?
Nie widzę w tym pudełku slotu na moduł czy kartę kodową.



Awatar użytkownika
robsat
DX-er
DX-er
Posty: 1181
Rejestracja: 30 lip 2013, 18:43
Tuner: U2C, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Inverto/Sharp/Triax/Hisattel Twin
Lokalizacja: PL PDK (podkarpacie)
Podziękował: 71 razy
Dostał Podziękowań: 99 razy

Mecool KIII pro

#7

Post autor: robsat » 15 sty 2020, 16:16

perelka09 pisze:
15 sty 2020, 12:12
Czasami wyszuka sygnał niby jest ale jakości brak i nie działa
perelka09 pisze:
15 sty 2020, 12:17
Są transpondery wszystkie sygnał pokazuje dobry ale jakości nie ma dlaczego?
Wychodzi na to, że masz nie prawidłowo ustawioną antenę Sat.
Jak wyglądają paski poziomu sygnału?


120 cm 90*E< - >30*W
U2C/SX6/4KS2X/S3HD+T2-MI/multistream
Ku-Band/C-Band/R/L (Circular)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne odbiorniki satelitarne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość