Smart HD

Forum poświęcone działalności i ofercie platformy cyfrowej TnK
Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12407
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 545 razy
Kontakt:

Telewizja na kartę HD

#21

Post autor: zuchnet » 19 maja 2010, 21:00

@Peyu
Chyba na samą kartę nie mamy co liczyć :grin: za pięknie było by ja i tak jestem super zadowolony że będzie opcja z modułem bo to żaden kłopot tunerek swój a moduł to drobiazg (swego czasu za nim trafiłem na SSS kolekcjonowałem je :slap: i mam całkiem sporo tego jedni zbierają karty inni moduły :cap: )


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

mkbijou
nowy
nowy
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:12
Tuner: GI-980HD,FK-6900,1430,GI-870,Samsung 305,Sagem.
Antena: 110
Konwerter: 2xOcto+3xQuad
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Telewizja na kartę HD

#22

Post autor: mkbijou » 24 gru 2011, 22:38

Czy to prawda, że karta TNK HD jest sparowana z tunerem?
Nie można jej użyć w innym tunerze? (własnym)

A można do tunera po TNK HD (np. biały odnowiony po N-ce ADB 5800s HD)
włożyć kartę zwykłej TNK (SD)?
Będzie działało TNK (SD)?



Awatar użytkownika
Radiotechnik1
nowy
nowy
Posty: 32
Rejestracja: 11 gru 2010, 22:29
Tuner: OpticumX4
Konwerter: Maximum,Inverto
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Telewizja na kartę HD

#23

Post autor: Radiotechnik1 » 25 gru 2011, 19:57

Witam

Tak karta N czy Tnk hd jest sparowana z tunerem ( tak jak wymieniasz np: ADB 5800s ).Karta TNK SD nie bedzie działac w takich tunerach ( sam sprawdzałem ).

Pozdrawiam


95cm - 4,9E,7E,13E,19,2E,28,2-28,5E
90cm - 12,5 W, 15 W
120cm Inverto - jeszcze nie założona

Tuner :Opticum X4

mkbijou
nowy
nowy
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:12
Tuner: GI-980HD,FK-6900,1430,GI-870,Samsung 305,Sagem.
Antena: 110
Konwerter: 2xOcto+3xQuad
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Telewizja na kartę HD

#24

Post autor: mkbijou » 25 gru 2011, 20:20

Dziękuję za odpowiedź...
Tego się niestety obawiałem...
A istnieje jakieś alternatywne oprogramowanie, które "uwalniałoby" tunery post-N-kowskie?
np. dla tunera ADB 5800s HD...



mkbijou
nowy
nowy
Posty: 29
Rejestracja: 25 sie 2010, 19:12
Tuner: GI-980HD,FK-6900,1430,GI-870,Samsung 305,Sagem.
Antena: 110
Konwerter: 2xOcto+3xQuad
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Telewizja na kartę HD

#25

Post autor: mkbijou » 03 maja 2012, 13:53

Witam ponownie.
Kupiłem na Allegro tuner Nbox HD ADB 5800 z trzymiesięcznym pakietem promocyjnym.
Uruchomienie wraz z aktualizacją oprogramowania przebiegło dość sprawnie do momentu kiedy wysłałem sms'a z numerem karty do aktywacji.
Otrzymałem sms zwrotny o treści "Ta karta nie może być ponownie aktywowana"...
Ktoś mnie chyba wpuścił w maliny.
Myślałem, że uzyskam jakieś wyjaśnienie w BOK'u, ale tam tylko posłuchałem sobie muzyczki z informacją, że mam czekać na konsultanta...
Wytrzymałem 5 minut. Kosztowało mnie to 6,15PLN (Dla mnie złodziejstwo w białych rękawiczkach).
Tuner co prawda pokazuje jakieś uprawnienia na okres 01-31.05.2012, a także jakieś stare uprawnienia z 2010 roku.
Czy ten sprzęt może się na coś przydać?
Gdzie ewentualnie szukać kogoś, kto potrafiłby "uwolnić" ten sprzęt ENIGMĄ 2?
Proszę o poradę
Zrozpaczony :-(



romero78
nowy
nowy
Posty: 19
Rejestracja: 28 cze 2015, 0:54
Tuner: openbox sx6
Antena: Technisat 180, Mabo 130
Konwerter: Inverto twin flange
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Telewizja na kartę HD

#26

Post autor: romero78 » 28 paź 2016, 23:15

Cześć:)
pozwolę sobie odnowić wątek.
Od kilku dni próbuję rozstzrygnąć wątpliwość dotyczącą oferty smart hd.
Mianowicie: wszędzie właściwie czytam, że w tej ofercie karta jest parowana z tunerem. Znalazłem jednak jeden wątek na satkurierze, w którym stwierdzono, iż to tuner jest parowany z kartą. Zdaniem autora, ta drobna różnica powoduje, iż kartę można z powodzeniem odczytywać w innych tunerach dekodujących conax. W sparowanym tunerze za to można odczytać wyłącznie sparowaną kartę.

Podpowiecie czy to prawda?

Gdyby tak było to byłaby to dla mńie bardzo dobra informacja :)
Pozdrawiam:)



Awatar użytkownika
robsat
DX-er
DX-er
Posty: 1058
Rejestracja: 30 lip 2013, 18:43
Tuner: U2C, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Inverto/Sharp/Triax/Hisattel Twin
Lokalizacja: PL PDK (podkarpacie)
Podziękował: 68 razy
Dostał Podziękowań: 88 razy

Telewizja na kartę HD

#27

Post autor: robsat » 29 paź 2016, 15:48

Tak to prawda. W zestawie karta smart HD jest parowana tylko z odbiornikiem bodajże Opticum -ale mogę się mylić (trzeba doczytać). Ale sama karta może współpracować z różnymi czytnikami Conax bądz modułami CAM.


120 cm 90*E< - >30*W
U2C/SX6/AS4K/S2HD+mini PVR
Ku-Band/C-Band/R/L (Circular)

romero78
nowy
nowy
Posty: 19
Rejestracja: 28 cze 2015, 0:54
Tuner: openbox sx6
Antena: Technisat 180, Mabo 130
Konwerter: Inverto twin flange
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Telewizja na kartę HD

#28

Post autor: romero78 » 30 paź 2016, 0:55

Dzięki,
Ta informacja rozwiązuje mój problem:)
Pozdrawiam serdecznie



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10042
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 97 razy
Dostał Podziękowań: 444 razy
Kontakt:

Smart HD

#29

Post autor: Harti » 13 lis 2016, 17:33

Też ostatnio trochę pogmerałem w temacie Smart HD, aby wybrać coś optymalnego dla matki. Wrzucę parę informacji, bo trudno znaleźć w sieci coś konkretnego. :hmmm:

Chodziło mi głównie o tuner dedykowany pod smart, aby dobrze współpracował z kartą, pobierał uprawnienia, miał dostęp do kanałow DVB-T a lista kanałow nie była sztywna. Po przejrzeniu opcji, zdecydowałem się na tuner TECHNISAT COMBOPLUS CE HD parowany z kartą na stałe. Jakoś nie mam przekonania do tanich tunerów, postawiłem na najtańszy, najwyżej zrobię z niego podstawkę na kwiaty. :w00t:
Dzisiaj trochę pobawiłem się tunerem i ogólnie spełnił moje wymagania :grin: Aktywacja nastąpiła w parę minut i wszystko śmiga.
Programowanie głównej listy wyglada dziwnie na początku jest lista sztywna smart Hd, naziemne zapisują się od 1101, a za nimi cała reszta hot-birda. Oczywiscie można podłączyć też Astrę, tuner posiada również jakiś tam blindscan :blink:
Snapshot_20161113_170748-vert.jpg
Oczywiscie kanały sat+dvb-t da sie wymieszać i poukładać po swojemu na liście fav, po aktualizacji oprogramowania mają nawet numerację od 1-wzwyż (a nie przypisane z głównej listy). :cool2:
Snapshot_20161113_170540.jpg

Kanały przełączają się bardzo szybko, czego trochę się obawiałem, karta działa i dekoduje bez zarzutu, widać tani Technisat też daje radę. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Snapshot_20161113_170709-vert.jpg
Jako że tuner będzie prezentem na święta, na razie karta powędrowała do SX9 gdzie ładnie pracuje. Samo parowanie dotyczy oczywiście tunera (karta musi być włożona aby działał), ale samą kartę można włożyć w każdy inny odbiornik z systemem conax i też bedzie śmigać :yes: Przypuszczam że przy braku opłat po zablokowaniu płatnych kanałów tuner też nie będzie działal, ale tutaj nie mam pewności :hmmm: może ktoś go używa?
Snapshot_20161113_164812.jpg
Snapshot_20161113_165345.jpg


Anteny:
240cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 39E,42E, 45/46E,53E
multifocus e85 31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -60.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, 2x U2C Denys T2-MI, Openbox:SX9, Prof Rev7300......

cyfrowy 80
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 639
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 161 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Smart HD

#30

Post autor: cyfrowy 80 » 13 lis 2016, 18:16

Witam mam pytanie na jakim oprogramowaniu w sx9 dziala karta smart hd pytam bo tak owa posiadam bo planuje zakup sx6 i nie wiem trzy bedzie dzialala w sx6



ODPOWIEDZ

Wróć do „N na kartę/Smart HD”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość